Jul i Wien

Idag är det onsdag och jag sitter i sängen med te med vintersmaker och mormors hembakta pepparkakor som min mamma och moster tog med sig hit. Julfeelingen är på topp! Speciellt eftersom jag och Aashna (roomien) åkte till Hallstatt igår och vandrade runt i snön. Så nu känns det i benen och fötterna om man säger så! Men såklart dog min mobil på tåget dit, 5 minuter innan ankomst... Så ska lägga upp bilder när jag fått dem från Aashna. Hallstatt var i alla fall otroligt fint!
 
Men på tal om julfeeling, så har julmarknaderna dragit igång här! Det är så mysigt med alla marknaderna och julbelysningen här. Till och med i skolan finns det ett stånd där de säljer glögg och punsch! Självklart med alkohol, man kan ju till och med köpa vin och öl i caféterian här. Och i min "vending machine" i min byggnad. Där kan man få öl serru. Otroligt annorlunda med tillgängligheten för alkohol här. Det var liksom några i min klass som köpte varsin öl på rasten när vi hade lång rast i skolan. Och där satt jag lite förnärmad och fick tanken att de skulle bli eller var alkoholister. Men det är ju bara annorlunda syn på alkohol.
 
Men jaja, här kommer lite julmarknad, julbelysning och snö från Wien!
 
Här är en krapfen, ser ut som en donut fylld med vaniljkräm men donuten är mer som en blandning mellan donut och vanligt bröd. Och köper man puncshen får man köpa en vanlig mugg, lämnar man tillbaka den så får man tillbaka pengen för muggen!
 
Upp